It's Pie Time

Under torsdag, på veckans matsedel, står det paj. So pie it is. Exakt hur det kom sig att jag fick pajen på min lott förtäljer dock inte storyn. Inte för att jag har något emot det hela. Tvärtom faktiskt. Paj har fördelen av att man kan mixa och matcha som man vill. Det ligger lite av Cajsa Wargs filosofi över pajkonceptet; man tager vad man haver! (Ja, det påstås att uttrycket inte finns med i hennes berömda bok men hon får stå som äger till det iaf).

Paj är som gjort för man ska kunna ta vad som finns. Givetvis kan man i förväg planera vad pajen ska innehålla. Så är dagens pajer upplagda. Men om matinspirationen brister och man plötsligt, out of the blue, får för sig att göra paj, så kan man helt enkelt använda sig av det som finns hemma. Resultatet kan ju så klart variera beroende på vad som finns i kökets gömmor, men i slutändan är det trots allt svårt att misslyckas med paj.

Dagen till ära blev det två pajer. En köttfärspaj med chili, lök, soltorkade tomater, champinjoner och färska tomater. Den andra blir en kycklingpaj med bacon, purjolök, champinjoner och majs. Till det det en sallad innehållandes sallad från trädgården. Inte fy skam!



Redo att förgräddas


Förgräddad - liten bula trots pickandet


Köttfärspaj innan stanningen är på


Kycklingpaj innan stanningen är på


Köttfärspaj


Kycklingpaj


Sallad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0