Daimpannacotta
Gjorde daimpannacotta i söndags. Farligt gott! Nu är det ju i och för sig svårt att misslyckas med just pannacotta - oavsett smak blir det alltid gott. Typ.
Om någon känner för att prova så kommer receptet här:
Daimpannacotta (4pers)
3 dl grädde
100 g Marabou daim (dvs chokladkakan)
1 ½ gelatinblad
2 ½ msk socker
Blötlägg gelatinbladen.
Koka upp grädden tillsammans med sockret.
Ta av kastrullen från plattan.
Lägg i chokladen i grädden. Rör tills chokladen smälts.
Krama ur gelatinbladen. Rör ner i chokladgrädden tills upplöst.
Häll upp i glas. Ställ i kylen några timmar.
Servera. Jag serverade med en liten klick grädde och strödde daimkulor över.
Det låter farligt gott!!
Det var farligt gott!
Men om man häller upp lite i många glas, så kan man ju njuta en liiiten pannacotta om dagen...under en lite längre tid...:D