Ingen Vanlig Lördag

Lördag blev ett enda äventyr. I alla fall om man ser på det från en optimistisk vinkel. Det blir mycket roligare då, så vi håller oss till optimistisk.

Mamma och jag begav oss till Lidköping för att träffa Christina och lämna ett katthus(?) till hennes mammas katt, Virus. Virus uppskattade gesten. Det hade åskat i Lidköping på morgonen liksom det även åskade här hemma när vi gav oss iväg. Regnet och åskan återvände när vi just anlänt Lidköping. Mindre mysigt. Christinas mamma gillade inte åskan och hoppade in i bilen med oss.

Det blev en tur till Lidens handelsträdgård. Ett riktigt mysigt ställe - när solen skiner. Mindre mysigt i ösregn och rejäl åska. Fy vilket åskoväder! Hoppade högt mellan varven. När vi, efter att ha strosat runt ett bra tag, lämnade stället så hade regnet och åskan upphört. Ja, det mullrade lite i kanterna men inte mer.

Vi hade tänkt äta lunch ute på Spiken. Vädret avskräckte dock från det. Vi bestämde oss för att laga till något hemma hos Christina. Innan vi hunnit kommatill skott så hade molnen börjat avlägsna sig och vi bestämde oss för att chansa på Spiken.

Himlen var grå över Spiken. Vänern låg mörk och det mullrade i horisonten. Dessutom var det ganska folktomt och många fiskebodar hade stängt. Redan. Sommaren är inte slut än! Vi var dock inte helt ensamma. En del optimister hade tagit sig dit. Vi gick längst ut och beställde vår lunch. Satte oss vid ett bord utanför. Maten kom och vi hann ungefär halvvägs innan regnet återigen gjorde entré.

Dumt att chansa, så vi tog tallrikarna och gick in i fiskeboden medan regnet ökade i styrka. Även åskan kom närmare och blixtar började på nytt lysa upp himlen. Vi avslutade lunchen på stående fot och bestämde oss för att förflytta oss till bilen innan ovädret brakade loss ordentligt. Vi kom inte många meter innan himlen öppnade sig över oss.

Sedan var det bara att förflytta sig mellan skyddsplatser när det värsta öset för en stund upphörde. Vi hann dock bli dyngsura, men roligt hade vi! Det var väldigt skönt att få sätta sig i bilen - skyddad från regn och åska.


Regnet det bara öser ner...i någorlunda lä från regnet, Spiken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0