Lugnande Besked


Dagens veterinärbesök avlöpte väl. Det gav lugnande besked. Visserligen kunde det varit bättre, men det kunde även varit värre. Vi nöjer oss med att det trots allt var någorlunda positivt. Förutom att han skällde ut en liten hund, tror inte hunden i fråga fick några bestående men, så uppförde sig Åke exemplariskt. Han är för go den hunden!

Han fann sig i att återigen bli klämd och känd på. Trots att det gjorde ont när leder sträcktes, böjdes etc så protesterade han inte det minsta. Kanske förstod han att det är till för att hjälpa honom. Oavsett så kunde han inte ha uppfört sig bättre. Det trots att det var riktigt, riktigt varmt. Puh!

Efter en spruta med lugnande somnade han in och fotograferades åt alla håll och kanter. Alla leder röntgades: armbågar, bog och höfter. Tack och lov visade sig höfterna se bra ut likaså bogen. Däremot var det värre med armbågarna. Speciellt den vänstra. Tydligen lider Åke av armbågsdysplasi och han behöver opereras för detta. Dessutom lider han fortfarande av panosteit (inflammation i benen - rörbenen vill säga). Det är helt klart inte lätt att vara en liten kille i en stor kropp.

Operationen ska äga rum inom en ganska snart framtid. Tyvärr utförs inte denna typ av operation på så många platser i Sverige. Veterinären sa att sannolikt var att Åke skulle komma att opereras på Strömsholms Djursjukhus. Dock får brorsan besked på torsdag när de skulle ringa från veterinärmottagningen och tala om när och var de fått operationstid.

Det är givetvis oerhört trist att Åke behöver opereras. Vi hade hoppats på att det kanske inte skulle behövas, men samtidigt var bror inställd på att det nog skulle komma att bli så. Förhoppningsvis gör operationen att Åke blir mycket bättre. Det är huvudsaken. Vi vill ju att Åke ska kunna springa, skutta och leka ordentligt som valpar ska. Nu blir det bara koppelpromenader tills vidare. Inget lek och bus.

Nu har vi fått besked. Någorlunda lugnande besked. Bror slappnade av en aning även om han önskar att Åke inte skulle behöva gå igenom det som ligger framför honom. Åke tar det hela med ro. Han har ju äntligen fått mat. I hans värld är det huvudsaken. Och att husse är i närheten. Då är han glad.

Kan även varmt rekommendera Min Veterinär i Skövde. Jättetrevlig personal!


Finaste Åke i undersökningsrummet


Kommentarer
Postat av: spiderchick

Åke? Haha åååå vilken söting! Vad snäll han ser ut :-)

2011-06-28 @ 21:17:33
URL: http://spiderchick.nu
Postat av: Mica

Ja, kenneln döpte honom till Åke (född i å-kullen) och brorsan tyckte han passade till det. So Åke it is...:-) Han är världens snällaste. Som en jättebebis...:-)

2011-06-28 @ 23:18:55
URL: http://micalan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0